Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Злато за Силађија на Универзијади
Злато за Силађија на Универзијади
Бронзана Ања са Европских игара
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе
Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Previous Next
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Злато за Силађија на Универзијади Злато за Силађија на Универзијади
Бронзана Ања са Европских игара Бронзана Ања са Европских игара
Веља Стјепановић бронза у Дохи Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе Велимир Стјепановић првак Европе

Асоцијација адаптивног пливања Србије - АДАПТС уз помоћ Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу - ФСФВ и ГО Пантелеј Ниш и у сарадњи са Савезом слепих Србије, Националним спортским савезом слепих и слабовидих, Параолимпијским комитетом Србије, Пливачким савезом Србије и Српским пливачким савезом за особе са инвалидитетом, по шести пут организује семинар из адаптивног пливања и адаптивног физичког вежбања уопште. Овога пута ће садржаји семинара бити намењени пливачким тренерима, наставницима физичког васпитања, специјалним едукаторима и рехабилитаторима и физиотерапеутима, како би усвојили нова знања из обуке физичког вежбања и пливања деце са аутизмом. Једнодневни семинар се састоји из теоретских предавања и интерактивне трибине.

 

Предавачи и учесници дебате ће бити ауторитети из физичког вежбања и пливања особа са оштећењем вида, као и успешни спортисти и тренери:  Данијел Дејли (Белгија), Александра Грбовић, Иван Поповић, Петар Врањковић, Милош Грлица, Милан Петровић, Стефан Стевановић, Марија Милановић и Душан Галовић (сви из Србије).

Циљ семинара је едукација професора спорта и физичког васпитања, пливачких тренера, специјалних едукатора и рехабилитатора, физиотерапеута, психолога, родитеља, персоналних асистената и свих оних који желе да се усаврше и побољшају своје знање из ове области. На крају похађаног семинара се добија сертификат. 

Програмом Стручног савета Пливачког савеза Србије ова едукација се прихвата као део перманентног стручног образовања и вреднује се са 8 сати за обнављање дозволе за рад за стручњаке.

Више о овом семинару можете сазнати на овде.