ФИНА

ПРАВИЛНИК

издање 2017

 

ФИНА ПРАВИЛА МАСТЕРС ПЛИВАЊА

 

  • Уопштено (MGR)

 

МАСТЕРС

 

Програм Мастерса треба да промовише спортску спремност, пријатељство, разумевање и такмичење кроз пливање, скокове у воду, синхроно пливање, ватерполо и пливање на отвореним водама међу такмичарима са најмање 25 година старости. (Напомена: MWP 1.3 и MSS 1.6 су изузетци.)

Техничка правила за различите дисциплине (SW, OW, D, WP, SS) описана у овом правилнику се примењују осим у случајевима описаним у Матерс делу правилника. Потребно је осврнути се на BL део правилника за додатна правила у вези са ФИНА Светским Мастерс првенством BL 10.

MGR 1 Чланице пријављују такмичаре по категоријама за сваку од пет званичних дисциплина. Такмичар који се пријави за Мастерс у било којој дисциплини задржава право да се такмичи на другим такмичењима.

MGR 2 На Мастерс такмичењима се примењују сва ФИНА правила и прописи осим посебно наведених изузетака у ФИНА правилнику.

MGR 3 Појединачне пријаве се примају само од појединаца који представљају клубове. Ниједан пливач или екипа не може претстављати државу или савез.

MGR 4 Старосна доб се одређује до 31. децембра у години такмичења.

MGR 5 Такмичари на Мастерсу морају бити свесни потребе да буду спремни и здравствено способни за учешће на Мастерс такмичењу. Они преузимају пуну одговорност за ризике наступа на таквим такмичењима. Приликом пријаве они се морају одрећи и ослободити ФИНА-у, национални савез организатора и организациони комитет одговорности у односу на несрећне случајеве који могу проузроковати смрт, повреду или губитак имовине. Пријавни обрасци који садрже упозорење на ризике, Одрицање од потраживања у случају несрећног случаја и Ослобађање од одговорности морају бити потписани од стране сваког такмичара на Мастерсу.

 

 

Превела и приредила: МН